تبیان، دستیار زندگی

6 راه مقابله با تعریق زنان یائسه

یکی از مشکلات رایج خانم‌های یائسه علاوه بر حالت گر گرفتگی، تعریق‌های شبانه است. مشکلی که گاهی هر روز تکرار می‌شود و خانم‌ها را ناراحت می‌کند. در این مطلب چند توصیه برای مقابله با این مشکل و روش‌های خنک ماندن را ارائه می‌دهیم. لطفا با ما همراه باشید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تعریق شبانه زنان یائسه   گر گرفتگی زنان یائسه   تعریق یائسگی   عرق کردن یائسگی   گرگرفتگی یائسگی

دمای اتاق نباید بیش از 19 درجه سانتی گراد باشد

اگرچه تعریق‌های شبانه مربوط به عوامل هورمونی است و گرما تاثیر چندانی در قضیه ندارد، اما لازم است که دمای اتاق (حتی در زمستان نیز) بالای 19 درجه نباشد.


توصیه می‌کنیم قبل از رفتن به رختخواب، در و پنجره را باز کنید تا هوای اتاق عوض شود.


پارچه ی ملافه ها و رو بالشتی تان باید از جنس خوب (نخی وکتان) و بدون مواد مصنوعی (جنس نایلونی) باشد، چون مواد مصنوعی باعث تعریق بیشتر می شوند.

 

سویا و کتان: گیاهان جبران کننده تغییرات هورمونی

گیاهانی مانند سویا، میوه ی رازک، کتان و مریم گلی دارای فیتواستروژن هستند که به تسکین علائم یائسگی کمک می‌کند.


البته باید حواستان باشد که میزان فیتواستروژن دریافتی نباید بیش از یک میلی گرم در ازای هر کیلوگرم وزن بدن باشد. به عنوان مثال اگر 60 کیلوگرم باشید، نباید روزانه بیش از 60 میلی گرم فیتواستروژن دریافت کنید، بویژه اگر در برنامه ی غذایی خود سویای زیادی مصرف می کنید.


گیاه مریم گلی نیز برای کاهش تعریق بیش از حد مفید است. می توانید از دم کرده ی این گیاه میل کنید.


توصیه می‌کنیم این گیاهان را طبق دستور عطار امتحان کنید. اگر بعد از دو تا سه ماه هیچ تاثیر و بهبودی مشاهده نکردید، گیاه دیگری امتحان کنید، چون بدن هر کسی واکنش خاصی نسبت به گیاهان مختلف نشان می دهد.

قهوه یک نوشیدنی داغ است که با سرعت زیاد دمای بدن را بالا می‌برد و حالت گر گرفتگی و تعریق شبانه را افزایش می‌دهد

 

فعال‌تر باشید

اگر از نظر جسمی و روحی فعال‌تر باشید، کمتر دچار علائم یائسگی خواهید شد. نتایج پژوهش ها نشان می‌دهد فعالیت‌های بدنی منظم می‌تواند باعث کاهش حالت گرگرفتگی و تعریق‌های شبانه شود.


مهم این است که شما به طور منظم فعالیت بدنی داشته باشید. بهتر است هر هفته حداقل سه مرتبه و به هر بار به مدت 30 دقیقه پیاده روی داشته باشید.


سیگار را ترک کنید. مصرف دخانیات زمان شروع یائسگی را حداقل سه سال به جلو می اندازد و باعث تشدید علائم آن می‌شود.

 

در نوشیدن چای یا قهوه زیاده روی نکنید

نتایج پژوهشی که در سال 2014 و در مجله ی Menopause به چاپ رسیده است نشان می دهد که مصرف زیاد قهوه باعث افزایش حالت گرگرفتگی و تعریق شبانه در خانم‌های یائسه می‌شود.


در واقع قهوه یک نوشیدنی داغ است که با سرعت زیاد دمای بدن را بالا می برد و حالت گر گرفتگی و تعریق شبانه را افزایش می دهد.


البته باید بدانید که این نوشیدنی، بر خلاف الکل باعث ایجاد تغییر در میزان هورمون استروژن نمی‌شود.


اگر از حالت گر گرفتگی رنج میبرید بهتر است از نوشیدنی چای داغ نیز بپرهیزید، به خاطر اینکه چای داغ باعث انبساط رگ ها شده و این حالت را تشدید می‌کند.


با این حال، محققان به این نتیجه رسیده اند که کافئین می تواند باعث کاهش مشکلات مربوط به خلق و خو، بهبود حافظه و تمرکز در این دوره شود.


بهترین کار، رعایت حد تعادل است. در کل برای پیشگیری از حالت گر گرفتگی و تعریق‌های شبانه بهتر است از مصرف نوشیدنی ها و غذاهای داغ و تند بپرهیزید.

 

درمان را از پیش از یائسگی آغاز کنید

تعریق شبانه مخصوص دوران یائسگی نیست، بلکه از دوره‌ی قبل از یائسگی شروع می‌شود. در واقع خانم‌ها هشت سال قبل از شروع دوره‌ی یائسگی و حتی گاهی از 35 یا 40 سالگی دچار مشکل تعریق شبانه می شوند. در چنین مواردی باید تا حد امکان از مصرف داروهای هورمونی جایگزین پرهیز کرد.


در عوض اگر نیازی به جلوگیری از بارداری باشد، استفاده از قرص های استرو-پروژستاتیو و یا پروژستاتیو به تنهایی، برای تنظیم عادت ماهانه (در صورت بروز فاصله های طولانی مدت) و کاهش علائم مفید خواهد بود.


مصرف برخی مکمل ها و فیتواستروژن ها با دوز مناسب بنابه دستور پزشک متخصص نیز برای کاهش علائم و تعریق‌های شبانه کارساز است.

 

درمان های هورمونی: اگر روش‌های دیگر موثر نباشد

قبل از تن سپردن به داروهای هورمونی بهتر است شیوه های طبیعی را امتحان کنید. اگر هیچ بهبودی در وضعیت تان ایجاد نشد و حالت گر گرفتگی و تعریق‌های شبانه آزارتان می داد، می توانید روش‌های دیگر مانند درمان های هورمونی جایگزین را امتحان کنید.


در این صورت پزشک، دوز پایین دارو را برای کوتاه ترین زمان تجویز خواهد کرد. اگرچه در برخی موارد شدیدتر لازم است که این درمان به مدت طولانی و حتی چندسال ادامه پیدا کند.


توجه داشته باشید زنانی با سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه، فیبروم رحم، آندومتریوز و غیره نباید از این داروها استفاده کنند. 


مطالب مرتبط:
8 علت تعریق زیاد در خواب
چرا خانم‌های یائسه خیلی عرق می‌کنند؟
هورمون‌درمانی در یائسگی
10 سئوال درباره هورمون‌درمانی در یائسگی
یائسگی زودرس چیست

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.